Unity Cup 2024 bij S.V. Loil


17 april 2024

Dit jaar organiseren UEFA en Vluchtelingenorganisatie UNHCR het Europees Kampioenschap voetbal voor vluchtelingen, de Unity Euro Cup 2024. Hiervoor vinden bij 4 amateurclubs regionale voorrondes plaats en een landelijk kwalificatietoernooi op 1 september in Zeist. S.V. Loil is 1 van de 4 verenigingen die hiervoor Sportpark de Korenakker mag openen en deelnemers mag verwelkomen.
Bij s.v. Loil vindt het regionale kwalificatietoernooi plaats op 16 mei 2024. Zowel vluchtelingen zelf als mensen zonder vluchtelingen achtergrond kunnen deelnemen aan dit toernooi.

Na een groot landelijk succes vorig jaar organiseren UNHCR, KNVB en Stichting Life Goals dit jaar kwalificatietoernooien in de regio. Met als doel om voetbal en het verenigingsleven nog meer in te zetten als middel om mensen te verbinden.
Bij de Unity Euro Cup voeren plezier en eenheid namelijk de boventoon, iets waar sport & bewegen natuurlijk erg krachtig in kan zijn. In dit geval wordt de positieve invloed van voetbal gebruikt om mensen, die uit hun thuisomgeving gevlucht zijn om wat voor een reden ook, een leuke ervaring te geven.
In de voorrondes organiseren de verenigingen AVV Zeeburgia (Amsterdam), Koninklijke HC&VV (Den Haag), OJC Rosmalen (Rosmalen) en SV Loil (Didam) een regionaal toernooi op hun club. Tijdens de regionale toernooien zullen internationals van vorige editie alvast hun blik werpen op de deelnemers die dit jaar hun plekje in het Nederlands team willen bemachtigen.


Het officiële kwalificatietoernooi vindt op zondag 1 september plaats in Zeist. Tijdens die landelijke finaledag selecteert coach en voormalig profvoetballer René van Rijswijk een team van statushouders dat meegaat naar het EK van UNHCR en UEFA in Nyon op 9, 10 en 11 oktober. Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom om mee te doen, ongeacht achtergrond of gender. Uiteindelijk zal de selectie na 1 september wel moeten voldoen aan de volgende eisen:
o Totaal 12 spelers
o Minimaal 3 vrouwen
o Minimaal 8 statushouders (vluchtelingen met een Nederlandse verblijfsvergunning)
Deze selectie van 12 spelers zal vervolgens Nederland vertegenwoordigen tijdens de Unity Euro Cup 2024 in Nyon, Zwitserland.


Voorronde bij S.V. Loil op 16 mei 2024!
De voorronde bij s.v. Loil vindt plaats op donderdag 16 mei 2024 van 10.00 uur – 14.00 uur. Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom om mee te doen, ongeacht achtergrond of gender.
o 10.00 – 14.00 uur.
o 7 VS 7 wedstrijden op half veld.
o Maximaal 60 deelnemers.
o Klik hier en meld je aan!